SAN FRANSISCO - En büyük arama motoru Google, Çin’de arama sonuçlarını hükümetin zoruyla sansürlemekten ve son aylarda uğradığı siber saldırılardan rahatsızlık duyduğunu açıklayarak ülkedeki faaliyetlerini durdurmayı planladığını bildirdi.
Google’dan yapılan açıklamada, Çin’in önde gelen insan hakları aktivisitlerinin ve derneklerin Gmail hesaplarına sürekli siber saldırılar yapıldığı, bu saldırılardan bazı büyük yabancı firmaların da nasibini aldığı belirtildi.
Henüz internette reklam pazarı çok büyük olmasa da yaklaşık 360 milyon internet kullanıcısının bulunduğu Çin, dev teknoloji ve internet firmalarının en çok ilgi gösterdiği ülkelerden. Gogle’ın sansür ve saldırılardan bıkarak ülkeden çıkmayı düşündüğünü açıklaması, bu yüzden büyük şaşkınlık yarattı.
Kaynak